Koningaap - Costa Rica

Reisverhaal Costa Rica

Vrijdag 8 februari

Gisteravond in Quepos aangekomen en mijn bankpas laten blokkeren voor ‘je weet maar nooit’. Dat ging niet zonder slag of stoot. Eerst collect call bellen met de ING, dat werkt niet – tijdje later opnieuw geprobeerd, werkt weer niet – telefoonkaarten kopen, winkels dicht – rondvragen, kaart gekocht bij café – kaart in toestel, werkt niet – ander toestel, werkt ook niet – weer ander toestel, te donker en ik zie niks – terug naar eerste toestel, staat iemand heel lang te bellen – wachten en weer proberen, werkt niet – collect call, werkt niet – kaart weer, werkt wel – ik krijg een dame van de ING aan de lijn en blokkeer mijn pas. Duur: circa twee uur.

Gulf of GolfitoNa de baaldag van gisteren onrustig geslapen, temeer er vannacht een paar keer een spinnenweb over mijn gezicht werd gespannen. Ik werd wakker en voelde het spinrag over mijn neus hangen. Ik heb een paar keer met m’n zaklantaarn m’n bed afgespeurd, maar geen spin te zien. Vandaag een hele lange reis gemaakt naar Puerto Jimenez. Eerst met de bus die twee uur te laat vertrok naar het surfplaatsje Dominical. Daar bleek die dag geen enkele bus verder naar het zuiden te rijden. Een taxi dan maar, naar de ‘grote’ stad San Isidro de el General. Was niet eens zo duur.

Daar op het busstation twee uur gewacht op de bus naar Puerto Jimenez. Ik kwam daar een heel leuk Spaans meisje tegen met wie ik heel gezellig heb gebabbeld. Maar helaas ging zij de andere kant op en dus zie ik haar nooit meer. Ik weet haar naam niet eens, ik weet alleen dat ze in Barcelona woont.

Voor het eerst in een echte touringcar met jawel: airconditioning – die het natuurlijk niet deed. De meeste bussen in Costa Rica zijn afgedankte gele Amerikaanse schoolbussen die vervolgens zijn overgeschilderd. Het werd snel donker, en het verbaasde me dat mensen soms midden in de jungle in- en uitstapten. Geen lamp of huis te zien, alleen het gefluit van de krekels is te horen. Na twee dagen intensief reizen was ik blij in Puerto Jimenez te zijn aangekomen, dichtbij de jungle. Maar eerst een dagje relaxen en bijkomen.

► Lees verder naar zaterdag 9 februari.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam