Koningaap - Costa Rica

Reisverhaal Costa Rica

Zaterdag 9 februari

Puerto Jimenez ligt vlakbij of midden in de jungle en dat is te merken ook. Al vanochtend tijdens het ontbijt en tijdens het rondwandelen in het dorpje kwam ik verschillende beesten tegen. Daaronder ook een hele grote rode papegaai met een lange blauwe staart, zo een die je in Nederland vaak in veel te kleine kooitjes ziet. In een boom zag ik ook een hele aparte hagedis, met een soort postzegelrand op zijn rug (of kartelrand, beter gezegd).

Scarlet macaw eating yoghurtPuerto Jimenez is een heel klein dorp met vijf straten en al die straten heb je in een halfuur bewandeld. Maar er is ook een ‘vliegveld’, bestaande uit één door gras omgroeide landingsbaan en een soort bushokje waar je kunt wachten op de volgende vlucht. De landingsbaan ligt zo dichtbij het dorp dat jongetjes er gewoon op en neer fietsen. Als er een tweemotorig vliegtuigje landt, gaan ze even opzij.

Ik heb eens op een rijtje gezet welk avontuur ik in dit deel van Costa Rica wil beleven. Het liefste zou ik naar het Cocovado Nationaal Park gaan, naar het schijnt een van de mooiste parken in het land. Wat ik al vermoedde bleek ook waar te zijn: het is erg moeilijk om daar binnen te komen. De accommodatie is al weken van tevoren volgeboekt en als ik een tour wil maken van een paar dagen ben ik in mijn eentje en dat kost me een hoop duiten. Nu heb ik mijn oren laten hangen naar een kayaktrip van een paar dagen, maar ook dit uitje zou ik alleen moeten doen. Niemand is er kennelijk meer in geïnteresseerd een tour te doen, of er zijn te weinig mensen op vakantie hier, of er zijn teveel tour operators.

Ik moest er wel even over nadenken, of ik m’n eentje een paar dagen met een onbekende gids wil optrekken. Voor hetzelfde geld is dat zo’n behaard, gebruind, gespierd, getatoeëerd, oorbel dragend en arrogant buitensporttype die alles denkt te weten. Na een paar uur besluiteloos nadenken heb ik het toch maar gedaan. Het is wel prijzig, 190 dollar, maar ik ben niet helemaal naar Costa Rica gekomen om niets te zien. Toen ik de trip boekte, bleek ik toch niet de enige te zijn. Er gaat ook nog een Australiër mee.

► Lees verder naar zondag 10 februari.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam