Dagboek van een wereldreis

Maandag 25 december (dag 51)

Het is kerstmis 1995. Een echt kerstgevoel heb ik niet, en zal ik tijdens mijn reis waarschijnlijk ook niet meer krijgen. Het is wel apart, met de kerst in India te zijn. Enerzijds merk je er bijna niets van, maar anderzijds proberen toeristen toch nog krampachtig een kerstgevoel te creëren.

Gisteravond kwam ik terug in mijn hotel, waar een spartaans eet- en drinkfestijn was losgebroken. Een lange tafel stond vol met allerlei zelfgemaakte gerechten en flessen drank. Ik heb me ook in het gedruis gestort, en met een fles Indiase whisky vergat ik snel de steeds extremer wordende kou. Met tien meiden uit Nieuw-Zeeland, acht meiden uit Denemarken, een Sloveense, een Amerikaanse hippie en een dronken Zwitser bevond ik me in goed gezelschap. Het was echt zo’n kerstavond zoals je in het buitenland zou verwachten: bereisde toeristen die voor elkaar totaal vreemd zijn proberen met drank en meligheid het kerstfeest toch een speciaal tintje te geven. Het werd steeds gezelliger.

Vanochtend werd ik niet eens met barstende koppijn wakker, maar ik wankelde nog wel van de halve fles Indiase whisky achter de kiezen. Rustig aan gedaan vandaag. Ik had me voorgenomen eerste kerstdag tot een rustdag te bombarderen en dat is ook uitgekomen. Het was gelukkig iets warmer dan gisteren, maar vanavond is het weer extreem koud. Een tweede kerstdag hebben ze hier niet, dus kerstmis 1995 is zo langzamerhand wel over. Ik ben benieuwd of mijn volgende kerst weer in zo’n exotisch oord plaatsvindt.

► Verder lezen naar dinsdag 26 december.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam