Bereid je voor op een (lange) vakantie!

ReizenReizen

Op vakantie gaan is natuurlijk leuk en een lange vakantie is natuurlijk nog leuker. Maar de periode voor vertrek kan soms voor de nodige stress zorgen. Je werk moet af voor je vertrekt, het huis moet op orde zijn en alle spullen voor de reis moeten tijdig aangeschaft of gewassen worden.

Paklijstjes maken helpt hierbij enorm, vooral als je hier vroegtijdig mee begint. Zo voorkom je dat je belangrijke items niet vergeet. Ervaren reizigers hebben waarschijnlijk ook al een routine ontwikkeld om hun voor te bereiden op een nieuwe reis. Toch blijft niets vergeten een lastige klus. Wel, in dit artikel hebben we het over die typische kleine dingen die je vaak per ongeluk thuis laat liggen. Hopelijk gaat het bij je volgende reis dan beter!

Contactlenzen en bril

Ai, dit vergeet je beter niet, want hiervoor ter plaatse een oplossing vinden is niet simpel! Zeker als je geen standaard sterkte hebt, kan dit zeker lastig zijn. Gelukkig kun je lenzen online bestellen tegenwoordig en dat scheelt natuurlijk veel stress de week voor een lange reis. Online vind je gewoon alle vertrouwde merken en vaker ook goedkopere lenzen, zodat je zonder gedoe een grote voorraad lenzen kan inslaan.

Nog een pro-tip: wanneer je op vakantie gaat, kan het beter zijn daglenzen te dragen. Zo hoef je geen extra producten mee te nemen. Dit is ook goed wanneer je gaat zwemmen. In tropisch water zitten vaak schadelijke bacteriën die op je lenzen kunnen blijven zitten en zo schade aan je ogen kunnen richten. Daglenzen gooi je echter na één keer dragen weg, dus daarmee is dat probleem meteen opgelost.

Tandenborstel

Toch wel zoiets typisch dat je ook vergeet. Waarom? Je hebt vaak de avond voordien al alles gepakt, gecheckt en dubbel gecheckt. In de ochtend poets je je tanden en heb je snel de gewoonte deze terug op zijn gewone plek terug te zetten.

Pro-tip: koop een nieuwe tandenborstel voor het reizen, liefst nog eentje met een beschermhuls voor je borsteltje. Zo kun je deze nieuwe tandenborstel alvast de avond voordien pakken en heb je een nieuwe tandenborstel om naar uit te kijken.

GSM-oplader

Dit is ook weer zo typisch om te vergeten, een oplader voor de mobiele telefoon. Die steekt waarschijnlijk nog ergens in een stopcontact of je denkt er gewoon niet aan. Vergeet de oplader echter niet, want je maakt natuurlijk wel graag foto’s op vakantie of je wilt een berichtje naar je vrienden en familie sturen. Ga je naar een ver land? Dan is de kans ook groot dat je een andere soort oplader nodig hebt. Kijk dit dus zeker even na!

Je identiteitskaart

Niet echt typisch om te vergeten, maar je hoort wel steeds verhalen van mensen die op de luchthaven aankomen zonder… identiteitskaart. Liever op veilig spelen en dit nog eens herhalen! Vergeet je belangrijke papieren niet! Ook een goede tip is steeds een extra kopie te maken van je identiteitskaart. Neem deze kopie dan mee gedurende de dag tijdens de vakantie en laat je identiteitskaart in de kluis van het hotel. Zo vermijd je het risico je echte identiteitskaart te verliezen!

Zo, jij bent klaar om zorgeloos op vakantie te vertrekken! Je hebt je checklist, je hebt deze lijst ook nog eens doorlopen en deze keer zal je echt niets vergeten. Geniet ervan en vergeet ons niet een kaartje te sturen 😉

Voor het laatst bijgewerkt op 13 februari 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over ‘bereid je voor op een lange vakantie’, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!