Slapen in een vogelnest in Kenia

Rondreizen Kenia

Amsterdam, 13 oktober 2017 – Voor een weids uitzicht over het prachtige landschap en de wilde dieren in Kenia kun je natuurlijk een vliegtuigje huren of een berg beklimmen, maar sinds kort kun je daarvoor ook terecht in een heus vogelnest. In het toch al niet onaantrekkelijke Segera Retreat in het midden van het land is hoog boven de grond een reusachtig nest gebouwd dat bijna net zo echt is als het origineel.

De Bird Nest Villa is gemaakt van hout, boomtakken en takjes die door locals in elkaar zijn geweven, net zoals vogels hun slaapplaats bouwen. Bovenop heb je een 360 graden birds-eye-view op de leeuwen, olifanten en neushoorns in de omringende Keniaanse wildernis. Je kunt buiten slapen onder de sterren, maar ‘s werelds eerste 5-sterren vogelnest op palen is ook comfortabel genoeg om binnen door te brengen.

Onder de takken is een suite met bedden voor twee gasten en er is een volledig uitgeruste badkamer met spoeltoilet en warm water, verwarmd door zonne-energie. Na een safari komen gasten net voor zonsondergang aan op het terras van hun vogelnest, om in picknickstijl met champagne te dineren en de zon te zien ondergaan achter de Afrikaanse savanne. Het ontbijt de volgende ochtend wordt uiteraard bezorgd. Architect Daniel Pouzet is verantwoordelijk voor deze innovatieve slaapplek.

De Segera Retreat bevindt zich in Laikipia, een van de belangrijkste regio’s van Kenia voor safari’s en het spotten van wilde dieren. Zoals gebruikelijk is een overnachting op dit soort idyllische plekken niet goedkoop: vanaf ongeveer € 981 heb je het vogelnest een nacht voor jezelf. Voor meer informatie en boekingen kun je terecht op de website: www.segera.com/bird-nest

Foto's © Jimmy Nelson/Segera Retreat.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!