Tips voor een vakantie in Yangshuo, China

Door Carmen van Verseveld

Yangshuo vakantieIn het zuiden van China ligt Yangshuo. Dit levendige stadje – waar de jasmijnbomen een heerlijke geur verspreiden – wordt omringd door het Karstgebergte. Je kunt in Yangshuo een wirwar aan restaurants, barretjes en winkels vinden. ‘s Avonds staan er kraampjes waar je van alles kunt kopen.

Hoe gezellig druk het in het toeristische stadje is, zo ‘peaceful’ is het als je net even buiten de gebaande paden gaat en tussen de rijstvelden staat met de bergen op de achtergrond.

Bezienswaardigheden en activiteiten in en rond Yangshuo

Neem een tai chi- of een kungfules

Om kennis te maken met de Chinese vechtsport, kun je een tai chi- of kungfules doen bij een echte kungfu master. In het park (wat overigens op zichzelf ook al een bezoekje waard is), leert hij je de technieken. Er zijn meerdere tai-chischolen, waar je een meerdaagse cursus kunt doen, of zelfs een maand of jaar kunt blijven om de volledige theorie van tai chi te leren begrijpen.

Bamboo rafting op de Li rivierBamboo rafting

Op de Yulong Rivier kun je raften met een bamboe vlot. Je zit met zijn tweeën op stoeltjes op een vlot, terwijl een man met een stok deze voortbeweegt. Je dobbert heerlijk op het water en kunt genieten van de stilte en de natuur om je heen. Soms moet je even opstaan en helpen om het vlot over een rand heen te tillen. Geen garantie dat je droogt blijft. Sterker nog, waterpistolen worden bij de opstapplaats verkocht.. Watergevecht? Voor de Chinezen zelf is dit ook een populaire attractie, maar kijk niet gek op dat als ze langs komen varen, ze meer geïnteresseerd zijn in jou dan in de omgeving.

Moon Hill

Na ruim 800 traptreden omhoog (je moet er wat voor over hebben!) kom je aan bij een rots met een groot gat in het midden. Vanaf daar heb je een mooi uitzicht over Yangshuo en surroundings. Tja, en dan nog terug…

Varen op de Li rivier

Je kunt een boottocht maken op de Li rivier. Grote kans dat je waterbuffels tegenkomt! Kanoën behoort ook tot de opties.

Waterbuffels op Li Rivier

Kookcursus

Lekker kokkerellen? Doe een kookcursus en maak kennis met de plaatselijke lekkernijen. Je gaat naar de lokale markt om verse ingrediënten te kopen, en vervolgens ga je aan de slag. Tijdens de lunch kun je je zelf gemaakte delicatessen opeten. Enjoy your meal!

Xingping

XingpingOp zo’n 27 kilometer van Yangshuo ligt het plaatsje Xingping. Xingping, met zijn historische gebouwen, staat bekend om zijn steile kliffen en heldere wateren. De achtergrond op het 20 Yuan geldbriefje is genomen vanaf deze plek. Op weg naar Xingping kun je ook een bezoekje brengen aan een klein vissersdorpje, waar ze om toeristen te trekken foto’s hebben opgehangen met de tekst: ‘Bill Clinton visited my house‘.

Fietstocht

Maak een fietstocht waarbij je het toeristische gedeelte van de stad even achter je laat en over plattelandsweggetjes fietst. Je fietst langs rijstvelden, maakt een lunchstop bij een lokale familie en je kunt een verfrissende duik in de rivier nemen. Ook is het mogelijk een combinatie te doen van fietsen en bamboo rafting. Informeer hiernaar bij de verscheidene tour operators die in de stad te vinden zijn. Liever geen tour doen? Huur een fiets en trek er zelf op uit. De leukste manier om de meeste bijzondere plekken te ontdekken!

Praktische informatie over een vakantie in Yangshuo

Overnachten, eten en drinken in Yangshuo

Li rivierIn de West Street kun je veel leuke restaurants en barretjes vinden. Je kunt er terecht voor westers eten, maar heb je trek in Chinese ‘sweet and sour pork’, dan zit je er ook goed. Er is keuze te over.

Hetzelfde geldt voor overnachten. Er zijn genoeg bedden om uit te kiezen. Omdat Yangshuo toch wel als backpackersstadje wordt gezien, zijn er aardig wat hostels en guesthouses te vinden, die behoorlijk variëren in prijs. Rondom de West Street vind je veel hotels.

Vervoer naar Yangshuo

Voor een vakantie in Yangshuo kun je het beste naar Guilin International Airport vliegen. Vanaf daar gaat er meerdere keren per dag een bus naar het stadje. Deze doet er ongeveer een uur over.

Ook kun je met de nachttrein vanaf bijvoorbeeld Hong Kong naar Guilin, en van daaruit de bus nemen. Je kunt niet rechtstreeks met de trein naar Yangshuo.

Voor het laatst bijgewerkt op 25 september 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Yangshuo, China, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Carmen van Verseveld; depositphotos.com/rigamondis.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam