autohuur USA

Tips voor een vakantie in Oahu, Hawaii, Verenigde Staten van Amerika

Door Carmen van Verseveld

Vakantie in Oahu, HawaiiAloha! Op het vliegveld van de tropische droombestemming Oahu word je vriendelijk begroet met een bloemenkrans. De zon schijnt, er heerst een relaxte sfeer en de huladanseressen voeren een act op op het strand. Who wants to go home!

Hawaii ligt in de Stille Oceaan en is volledig geïsoleerd. De archipel bestaat uit honderden vulkanische eilanden. Oahu is het op twee na grootste eiland van Hawaii. Je vind hier ook de meeste toeristen. Het eiland heeft naast het bekende Waikiki Beach meer plekken die een bezoekje waard zijn.

Bezienswaardigheden en activiteiten op Oahu

Hanauma Bay

Hanauma Bay is een nationaal park in het zuidoosten van Oahu met wit strand en helder water. Ideaal om te snorkelen. De entree is $ 7,50 en omdat het een beschermd gebied is moet je, voordat je naar binnen gaat, een video bekijken waarop wordt verteld wat je wel en niet mag doen. De lokale bus stopt bij Hanauma Bay.

Hanauma Bay in Oahu

Diamond Head

Op zo’n 15 minuten van Honolulu ligt Diamond Head. Je kunt naar de top van deze berg wandelen. Het is een redelijk zware, steile wandeling van zo’n twee uur. Boven heb je een prachtig uitzicht over Oahu. Neem voldoende water mee, je kunt onderweg niets kopen.

Pearl Harbor in OahuPearl Harbor

Pearl Harbor is de nummer één bezienswaardigheid in Hawaii. Bezoek het schip USS Missouri , dat symbool staat voor het einde van de Tweede Wereldoorlog, of ga naar het USS Arizona Memorial. Dit oorlogsmonument ligt op het water, precies boven de plek waar de USS Arizona tot zinken is gebracht. Je ziet nog steeds olie in het water drijven.

Dole Pineapple Plantation

Loop rond door tuinen met prachtige bloemen, verdwaal in één van de grootste doolhoven ter wereld en loop langs de vele ananasplantages.

National Cemetery of the Pacific

The National Cemetery of the Pacific is een nationale begraafplaats in Honolulu voor de mannen en vrouwen die hebben gestreden in het leger en hun leven hiervoor hebben gegeven. Indrukwekkend om te zien.

Natuur OahuEilandtour

De twee laatstgenoemde bezienswaardigheden kun je ook bekijken tijdens een eilandtour. Je stopt hier op verschillende plekken op het eiland en krijgt de tijd om wat mooie foto’s te maken. Handig als je weinig tijd hebt.

‘LOST’ tour

De bekende serie LOST is opgenomen op Oahu. Er zijn verschillende tours die je naar locaties brengen waar scenes van de film zijn opgenomen. Ook maak je bij verschillende tours nog een stop bij locaties waar zich een andere bekende serie, Hawaii 5’O, heeft afgespeeld.

Surf’s up!

Natuurlijk is Oahu uitermate geschikt om te snorkelen, te duiken en te surfen. In de winter wordt de Triple Crown Of Surfing gehouden. Een surfwedstrijd die plaatsvindt aan de North Shore.

Ga eilandhoppen

Hawaii bestaat uit meer dan zon, zee en strand. De natuur met zijn vulkanen is prachtig. Wil je gaan eilandhoppen? Er vliegen meerdere keren per dag vliegtuigen op en neer tussen de eilanden. Easy Peasy!

Praktische informatie over een vakantie op Oahu

Eten en drinken op Oahu

Poi, OahuPoi is een traditioneel Hawaïaans gerecht dat wordt gemaakt van de wortel van de Taro-plant, ook wel Kalo genoemd. De wortel lijkt een beetje op een aardappel. Deze wordt gepureerd en vermengd met water. Wat overblijft is een soort zoete pasta, en je kunt ook nog kiezen uit de mate van vloeibaarheid.

Kalua is een Hawaïaanse bereidingswijze waarbij het eten langzaam gegaard wordt in een ondergrondse oven, imu genaamd. Het vuur wordt aangemaakt en er worden stenen op gelegd die nog lang blijven gloeien. Vervolgens wordt het eten in bananenbladeren verpakt en op de stenen gelegd. Als laatste wordt er zand of aarde over gegooid en na zes of zeven uur heb je een lekker stukje gerookt vlees.

Natuurlijk vind je op Oahu ook tientallen fastfoodrestaurants. Vooral aan het strand van Waikiki Beach is er keuze genoeg.

Overnachten op Oahu

Overnachten tijdens een vakantie op Oahu hoeft niet duur te zijn. Natuurlijk zie je in Honolulu grote, luxe hotels aan het strand. Maar Oahu is ook geschikt voor de budgetreiziger. Als je goed zoekt, kun je namelijk verschillende hostels vlakbij de zee vinden. Soms moet je een kamer delen. Bijkomend voordeel is wel dat je strandspullen, zoals een surfboard, bodyboard of luchtbed, gratis kunt gebruiken.

Vervoer naar Oahu

Oahu ligt aan de andere kant van de wereld, dus je bent lang onderweg. De meeste mensen kiezen ervoor om een tussenstop te maken in Los Angeles of San Francisco. Zoals eerder genoemd is het erg makkelijk om van eiland naar eiland te komen.

Op Oahu zelf kun je een auto huren, maar dit is niet noodzakelijk. Je kunt een taxi nemen en het lokale busnetwerk is erg uitgebreid.

Voor het laatst bijgewerkt op 28 oktober 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie op Oahu, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Carmen van Verseveld; Flickr.com/Anissa Wood.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam