autohuur USA

Tips voor een vakantie in Seattle, Washington, Verenigde Staten van Amerika

Door Larissa Scheurwater

Seattle vakantieSeattle met haar prachtige skyline is de grootste stad in het noordwesten van Amerika. De stad wordt de Emerald City genoemd vanwege de weelderige, altijd groene bomen. Je vindt een levendige mix van mensen en locaties in deze aantrekkelijke noordelijke stad in de staat Washington, die op elk moment van het jaar een bezoek waard is. Een bezoek brengen aan deze stad gaat meestal gepaard met een doorreis naar Canada.

Bezienswaardigheden en activiteiten in en rond Seattle

Fascinerende musea en activiteiten

Voor dierenliefhebbers is het Seattle Aquarium zeker een bezoek waard. In de Woodland Park Zoo in de wijk Phinney Ridge wonen meer dan duizend dieren, waaronder 35 bedreigde diersoorten.

Seattle heeft ook een band met wetenschap en technologie. Deze onderwerpen vind je terug in het Pacific Science Centre met een van ‘s werelds grootste laserdomes en in het Burke Museum of Natural History and Culture, dat 14 miljoen objecten bevat van dinosaurus fossielen tot totempalen.

Houd je van natuur, dan is Seattle de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Mount Rainier National Park, beroemd om haar vulkaan Mount Rainier, de gletsjers en de prachtige alpine weiden. Ten westen van Seattle vind je het adembenemend mooie Olympic National Park, waar je heerlijk kunt wandelen door een sprookjesachtige omgeving met reusachtige hangmossen, watervallen, varens en prachtige oude woudreuzen.

Space Needle in SeattleDe Space Needle

Een bezoek aan Seattle is niet compleet zonder een bezoek aan de Space Needle. Deze toren, die werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1962, is 186 meter hoog en heeft een eigen ronddraaiend restaurant: SkyCity. De Needle biedt het hele jaar door een ongelooflijk uitzicht over de stad.

Uitgaan in Seattle; rockcafés & livemuziek

Voor kunst- en muziekliefhebbers is een bezoek aan Seattle een hoogtepunt. Seattle is natuurlijk beroemd als ontstaansplek voor de grungescene in de jaren 90, maar speelde ook een belangrijk rol in de geschiedenis van andere muziekgenres als de jazz en bluegrass. De stad staat vol met rockcafés, er zijn eveneens veel bars met livemuziek.

Geweldige plek om te winkelen

Originele Starbucks in SeattleNet als andere grote steden is Seattle een geweldige plek om te winkelen, maar voor de echte Seattle-ervaring ga je naar Elliott Bay met de Pike Place Market. Dit is één van de oudste boerenmarkten van Amerika én de thuisbasis voor de oorspronkelijke Starbucks, die bewaard is gebleven in de oorspronkelijke stijl. Zoek je liever bekende modemerken, dan moet je in Downtown Seattle zijn.

Bekijk Seattle anders…

Wil je Seattle op een andere manier zien, maak dan een boottocht! Je kunt de stad dan vanaf een afstand zien. Dit is een bijzondere ervaring. Wil je veel bezienswaardigheden zien? Koop dan de Citypas: je kunt dan zes attracties en bezienswaardigheden zien en je bespaart hier veel geld mee.

Praktische informatie over een vakantie in Seattle

Eten en drinken in Seattle

Seattle is beroemd om zijn excellente visrestaurants, en talloze koffie- en espressobars. Het is niet voor niks de thuisbasis van Starbucks.

Pike Place Market in SeattleVoor goed eten en een mooie ervaring moet je beslist een bezoek brengen aan de bekendste en gezelligste foodmarkt van Amerika, en dat al meer dan honderd jaar: Pike Place Market. Er zijn meerdere verdiepingen met winkels, waar je al het denkbare dagverse voedsel kunt kopen.

Men moet hier echt een marktkraam huren voor een bepaalde tijd, dus iedere week is je bezoek weer anders. Op een enkel kraampje na: Pike Place Fish Co, waar je op ieder moment van de dag kunt meemaken hoe ze met vis gooien. En wie in de rij wil staan voor een kop koffie, bezoekt hier meteen even de allereerste Starbucks.

Openbaar vervoer in Seattle

Het busnetwerk van Seattle is erg goed geregeld. Bussen rijden naar vrijwel alle bestemmingen. Tijdens je vakantie in Seattle kun je ook kiezen voor de tram, maar daarmee kun je niet overal in de stad komen. Wanneer je meer van de natuurrijke omgeving van Seattle wilt zien, kun je één van de veerboten nemen.

Een auto huren is ook mogelijk, maar bij veel toeristische attracties wordt aangeraden om de auto niet mee te nemen. Dit vanwege de beperkte parkeerruimte en de drukte op de wegen. Veel bezienswaardigheden zijn overigens op loopafstand van elkaar te vinden. Houd echter wel rekening met de vele steile wegen, waardoor een wandeling nog best zwaar kan zijn.

Voor het laatst bijgewerkt op 4 januari 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Seattle, Washington, Verenigde Staten van Amerika, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Pixabay.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam