Reisbloggers gezocht

Reisbloggers gezochtDe website van de Wereldreizigersclub wil graag uitbreiden, maar dat kunnen we niet alleen. We hebben helaas niet de tijd en de capaciteit om de hele wereld rond te reizen en continu op reis te zijn, hoe graag we dat ook zouden willen. Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste reisbloggers die het leuk vinden om af en toe een bijdrage te leveren.

Wat we vragen van reisbloggers

We zijn vooral op zoek naar bloggers die een artikel willen leveren over een bepaalde reisbestemming, zoals een stad, een dorp, een eiland of een streek. Het artikel begint gewoonlijk met een introductie, vervolgens meerdere tips over leuke dingen om te doen en te zien (zoals bezienswaardigheden) en tot slot wat praktische informatie over overnachten, eten, drinken en hoe je er kunt komen.

Dit is een voorbeeld van zo’n artikel, over de Braziliaanse stad Salvador: Tips voor een vakantie in Salvador, of over de Thaise stad Chiang Mai: Tips voor een vakantie in Chiang Mai, of over de stad Queenstown in Nieuw-Zeeland: Tips voor een vakantie in Queenstown

Het artikel bevat dus vooral handige reisinformatie met tips, het is niet bedoeld als een persoonlijk reisverhaal of reisdagboek. De lengte bedraagt zo’n 1000 woorden. Het is leuk als je er passende en zelfgemaakte foto’s bij kunt leveren. Foto’s zijn in jpg-formaat, liggend en hebben een minimale breedte van 800 pixels.

Naast deze artikelen over bestemmingen vinden we ook leuk als je een bijzondere belevenis of hoogtepunten van een bepaalde plek wilt delen met de bezoekers van de website, en daar meteen ook praktische tips bij geeft. Zo hebben we een inspirerend verhaal over fietsen in Bangkok of de mooiste plekken om te wandelen in het noorden van Vietnam. Je kunt bijvoorbeeld ook een blog leveren met 10 leuke koffietentjes, hotelletjes of cocktailbars. Als je een leuk idee hebt voor een verhaal: laat het ons vooral weten!

Het is natuurlijk niet de bedoeling om Wikipedia, de Lonely Planet of een andere reiswebsite over te schrijven. Je artikel moet origineel en creatief zijn. Ook vinden we het niet fijn als je het bloggen gebruikt als een dubbele agenda, bijvoorbeeld om je eigen blog of website te promoten of als je het gebruikt als een advertorial. Externe (commerciële) links in het artikel zijn dan ook niet toegestaan, behalve als het gaat om websites die handig zijn in verband met de vakantiebestemming (zoals de site van het toeristenbureau of de veerdienstmaatschappij).

Wat we bieden aan reisbloggers

Voor het schrijven van één artikel betalen we je bruto € 30. Dat is misschien niet heel veel geld, maar zelf verdienen we ook niet zoveel met de website, en dus kunnen we je niet meer betalen. We halen er net de kosten uit voor hosting en aanverwante zaken, zoals de beveiliging van de site. Via de site van de Wereldreizigersclub kun je je passie delen voor een bepaalde bestemming met maandelijks meer dan 100.000 bezoekers, je kunt ervaring opdoen met het schrijven van reisartikelen en je bouwt een online portfolio op waar je anderen op kunt wijzen. Bij het artikel staat jouw naam (en eventueel een foto en stukje over jezelf, als je dat wenst).

De website van de Wereldreizigersclub bestaat al enige tijd (lees hier meer over ons), is geheel onafhankelijk, ontvangt meer dan 100.000 bezoekers per maand en staat kwalitatief hoog aangeschreven. In Google hebben we scores die de meeste andere reiswebsites niet halen. Dat betekent dat je artikel snel wordt gevonden in zoekmachines zoals Google, dus dat je inspanningen niet voor niks zijn en andere reizigers dus je vakantietips zullen lezen. Ook zullen we je artikel delen via social media. Als je vaak voor ons blogt en leuk schrijft, zullen we je ook benaderen om deel te nemen aan een persreis.

Als je een wereldreis maakt of lange tijd op reis gaat, kun je overigens ook bloggen voor de website van de Wereldreizigersclub.

Hoe werkt het bloggen?

We willen niet lukraak artikelen ontvangen, maar zoeken reisbloggers voor bestemmingen die we nog niet op de website hebben staan. Wil je graag als reisblogger schrijven over een plek waar je zelf bent geweest, stuur dan een e-mail naar info@wereldreis.net. We zoeken bloggers die leuk, helder en creatief kunnen schrijven, dus stuur ook altijd een voorbeeldartikel mee van iets dat je eerder hebt geschreven.

Je moet minstens 18 jaar zijn en in het bezit zijn van een Nederlands bankrekeningnummer. De vergoeding van € 30 betalen we binnen twee weken uit na plaatsing van het artikel op onze website.

Mededeling van de redactie:
Vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn we tijdelijk gestopt met de plaatsingen van bijdragen van reisbloggers. Er volgt hier een bericht wanneer we weer op zoek zijn naar nieuwe reisbloggers.

Voor het laatst bijgewerkt op 1 maart 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het onderwerp ‘Reisbloggers gezocht’, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

1 reactie