Reisbloggers gezocht

Reisbloggers gezochtDe website van de Wereldreizigersclub wil graag uitbreiden, maar dat kunnen we niet alleen. We hebben helaas niet de tijd en de capaciteit om de hele wereld rond te reizen en continu op reis te zijn, hoe graag we dat ook zouden willen. Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste reisbloggers die het leuk vinden om af en toe een bijdrage te leveren.

Wat we vragen van reisbloggers

We zijn vooral op zoek naar bloggers die een artikel willen leveren over een bepaalde reisbestemming, zoals een stad, een dorp, een eiland of een streek met de titel ‘Tips voor een vakantie in …’. In het stuk staat een introductie van twee of drie alinea’s, een beschrijving van minstens vier leuke bezienswaardigheden en wat praktische informatie over overnachten en hoe je er kunt komen. Dit is een voorbeeld van zo’n artikel, over de Braziliaanse stad Salvador: Tips voor een vakantie in Salvador, of over de Thaise stad Chiang Mai: Tips voor een vakantie in Chiang Mai, of over de stad Queenstown in Nieuw-Zeeland: Tips voor een vakantie in Queenstown

Het artikel bevat dus vooral handige reisinformatie met tips, het is niet bedoeld als een persoonlijk reisverhaal of reisdagboek. De lengte bedraagt tussen de 700 en 800 woorden. Het makkelijkst is het natuurlijk als je er zelf bent geweest, maar je kunt ook een artikel schrijven op basis van de nodige research over een vakantiebestemming. Je mag er zelfgemaakte foto’s bij leveren, maar wij kunnen ook voor foto’s zorgen. Foto’s zijn in jpg-formaat, liggend en hebben een minimale breedte van 800 pixels.

Naast deze artikelen over bestemmingen vinden we ook leuk als je een bijzondere belevenis of hoogtepunten van een bepaalde plek wilt delen met de bezoekers van de website, en daar meteen ook praktische tips bij geeft. Zo hebben we een inspirerend verhaal over fietsen in Bangkok of de mooiste plekken om te wandelen in het noorden van Vietnam. Als je een leuk idee hebt voor een verhaal: laat het ons vooral weten!

Het is natuurlijk niet de bedoeling om Wikipedia, de Lonely Planet of een andere reiswebsite over te schrijven. Je artikel moet wel origineel en creatief zijn. Ook vinden we het niet fijn als je het bloggen gebruikt als een dubbele agenda, bijvoorbeeld om je eigen blog of website te promoten of als je het gebruikt als een advertorial. Externe (commerciële) links in het artikel zijn dan ook niet toegestaan, behalve als het gaat om websites die handig zijn in verband met de vakantiebestemming (zoals de site van het toeristenbureau of de veerdienstmaatschappij).

Wat we bieden aan reisbloggers

Voor het schrijven van één artikel betalen we je bruto € 25. Dat is misschien niet heel veel geld, maar zelf verdienen we ook niet zoveel met de website, en dus kunnen we je niet meer betalen. We halen er net de kosten uit voor hosting en aanverwante zaken, zoals de beveiliging van de site. Via de site van de Wereldreizigersclub kun je je passie delen voor een bepaalde bestemming met maandelijks vele tienduizenden bezoekers, je kunt ervaring opdoen met het schrijven van reisartikelen en je bouwt een online portfolio op waar je anderen op kunt wijzen. Bij het artikel staat jouw naam (en eventueel een foto en stukje over jezelf, als je dat wenst).

De website van de Wereldreizigersclub bestaat al enige tijd (lees hier meer over ons), is geheel onafhankelijk, ontvangt tienduizenden bezoekers per maand en staat kwalitatief hoog aangeschreven. In Google hebben we een pagerank van 4 en we hebben een hoge Page Authority en Domain Authority, met scores die de meeste andere reiswebsites niet halen. Dat betekent dat je artikel snel wordt gevonden in zoekmachines zoals Google, dus dat je inspanningen niet voor niks zijn en andere reizigers dus je vakantietips zullen lezen. Ook zullen we je artikel delen via social media. Als je vaak voor ons blogt en leuk schrijft, zullen we je ook benaderen om deel te nemen aan een persreis.

Als je een wereldreis maakt of lange tijd op reis gaat, kun je overigens ook bloggen voor de website van de Wereldreizigersclub. Daarvoor bieden we geen vergoeding, maar dat geeft je wel een groter platform en meer mogelijkheden om jezelf te profileren. Lees hier meer informatie over je eigen reisblog

Hoe werkt het bloggen?

We willen niet lukraak artikelen ontvangen, maar zoeken reisbloggers voor specifieke bestemmingen waar we graag meer aandacht aan willen geven. Een paar keer per jaar melden we hieronder over welke steden, streken of eilanden we graag een artikel zouden willen ontvangen. Wil je graag bloggen, hou dan dus regelmatig deze pagina in de gaten.

Wil je graag als reisblogger schrijven over één van deze bestemmingen, neem dan contact met ons op via het contactformulier. We zoeken bloggers die leuk, helder en creatief kunnen schrijven, dus na je eerste mail vragen we of je één voorbeeldartikel kunt sturen. Je moet minstens 18 jaar zijn en woonachtig zijn in Nederland. De vergoeding van € 25 betalen we binnen twee weken uit na plaatsing van het artikel op onze website. Daarvoor moet je in het bezit zijn van een Nederlands bankrekeningnummer.

Per 2018 zijn we op zoek naar artikelen over de volgende bestemmingen (als één van deze bestemmingen al vergeven is aan een andere blogger, zullen we deze direct van deze pagina verwijderen). Als je graag wilt schrijven over een bestemming die hier niet bij staat en waarover ook nog geen pagina bestaat op onze site, kun je dat uiteraard voorstellen!

Chili: Arica, Valparaíso.
Denemarken: Aalborg, Aarhus.
Frankrijk: Lyon, Montpellier, Toulouse.
Griekenland: Corfu, Mykonos, Samos.
India: Jaipur, Madras.
Marokko: Ouarzazate, Tanger.
Portugal: Coimbra, Madeira.
Thailand: Koh Samet, Pattaya.

Mededeling 31 augustus 2018

Door het grote aantal reacties van reisbloggers is de behandeling van nieuwe aanvragen tijdelijk stopgezet. Het heeft nu geen zin om te reageren. Via deze website laten we weten wanneer we weer nieuwe reisbloggers zoeken!

De redactie van de Wereldreizigersclub

Voor het laatst bijgewerkt op 31 augustus 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het onderwerp ‘Reisbloggers gezocht’, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

1 reactie