Welke bijzondere landen moet je bezoeken tijdens een wereldreis?

Als je van reizen houdt, dan wil je het liefst zoveel mogelijk bijzondere plekken bezoeken. Als je al heel wat landen hebt gezien, dan ben je ook wel een keer toe aan iets nieuws. Wil je graag een reis boeken die wat minder standaard is? Hieronder vind je een aantal mooie landen die je echt eens zou moeten bezoeken tijdens een wereldreis.

Canada

Een vakantie in Canada is misschien minder populair dan een vakantie naar de Verenigde Staten. Toch vinden de meeste mensen Canada een prachtig land. Vooral de natuur in het land ziet er fantastisch uit. Zo is het land populair vanwege de elanden en kun je er ook beren zien. Je zult je tijdens een vakantie in Canada geen moment vervelen. Vooral natuurliefhebbers zullen hier hun ogen uitkijken.

Banff National Park is bijvoorbeeld een prachtige plek om te bezoeken. Ga je naar Canada in je vakantie? Dan is een bezoekje aan de Niagara Falls absoluut aan te raden. Overigens zijn er ook wel leuke steden in het land te vinden. In steden als Montréal is altijd voldoende te beleven.

Namibië

Namibië is een land waar je vooral heen wilt voor een safari. Een safari in Namibië is een prachtige ervaring die je nooit meer zal vergeten. Namibië is ideaal als je de Big Five graag eens zou willen zien. Daarnaast zijn er nog veel meer mooie dieren die je tijdens een safari kunt tegenkomen.

Tijdens een safari kom je helemaal tot rust. De dieren die je in het mooie Namibië tegenkomt, krijg je in Nederland alleen in de dierentuin te zien. Ga je naar Namibië? Dan is vooral een safari in Etosha Nationaal Park een aanrader.

IJsland

Nog een land dat er prachtig uitziet is IJsland. Het land is niet te vergelijken met Canada of Namibië. Zo bezoek je IJsland waarschijnlijk niet voor de fauna in het land, maar meer voor de indrukwekkende natuurverschijnselen. Zo is IJsland een populaire bestemming onder vakantiegangers die het noorderlicht eens willen zien.

Vanaf eind augustus tot aan het begin van april heb je kans dat je het noorderlicht te zien krijgt. Foto’s doen dit natuurverschijnsel geen eer aan, in het echt is het nóg indrukwekkender. Overigens kun je ook snorkelen in het koude IJsland. Dit vanwege het heldere water in de Silfra kloof. IJsland is een erg bijzonder land dat je echt eens gezien moet hebben!

Voor het laatst bijgewerkt op 5 april 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over bijzondere landen die je moet bezoeken tijdens een wereldreis, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam