Tips over een backpack reis door Azië

Heb je altijd al een backpack vakantie willen maken door Azië, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wil je één of juist meerdere landen bezoeken en welke bezienswaardigheden mag je niet over het hoofd zien? Wij hebben een mogelijke backpack reis voor je uitgestippeld. In deze backpack vakantie bezoek je meerdere landen en kun je kennis maken met de hoogtepunten van elk land.

Begin je reis in Bangkok in Thailand

Een goed startpunt van je backpack reis door Azië is Bangkok. Deze stad is het startpunt van de meeste backpackers. De stad is niet alleen gemakkelijk te bereiken, je kunt er ook medereizigers ontmoeten en de stad zelf is erg fascinerend. Het is dan zeker de moeite waard om er twee of drie dagen te verblijven en kennis te maken met de hoogtepunten in deze stad.

Via Bangkok vliegen er diverse luchtvaartmaatschappijen naar overige landen in de buurt van Thailand. Zo kun je bijvoorbeeld het vliegtuig pakken naar Cambodja, Koh Chang, Koh Samui en Myanmar.

De mooiste bezienswaardigheden in Thailand

Voordat je verder vliegt naar overige landen, is het de moeite waard om een aantal attracties in Thailand van een bezoek te voorzien:

  • Ayutthaya: in deze voormalige hoofdstad kun je diverse tempels vinden;
  • Phuket: dit is niet alleen het grootste eiland in Thailand, het is ook een vertrekpunt voor diverse tripjes naar kleinere eilanden. Vooral de Koh Phi Phi eilanden zijn erg indrukwekkend;
  • Pattaya: dit is de perfecte badplaats om te ontspannen na een lange intensieve backpack reis.

Backpacken in Vietnam, Laos en Maleisië

Wanneer je een aantal dagen in Thailand hebt doorgebracht, is het de moeite waard om ook een aantal andere landen te bezoeken. Enkele landen die je kunt bezoeken voor een backpack vakantie zijn bijvoorbeeld Vietnam, Laos en Maleisië.

Vietnam is na Thailand het populairste land voor een backpack vakantie. Je vindt er niet alleen tropische jungle, maar ook mooie zandstranden en theeplantages. Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, is verder een absolute aanrader. Laos is de perfecte bestemming voor backpackers die willen backpacken in een minder toeristisch land. Maleisië is misschien wel een van de mooiste landen ter wereld voor een backpack vakantie.

Een onvergetelijke backpack ervaring

Voor een onvergetelijke backpack vakantie kun je in Azië uitstekend terecht. Laat je daarom verrassen door de schoonheid van de landen en de culturele schatten die je hier aantreft.

Voor het laatst bijgewerkt op 12 mei 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een backpack reis door Azië, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam