Thuis, maar toch een beetje op reis

Helaas, je wereldreis is afgelopen. Grote kans dat je je eenmaal terug in Nederland niet meteen op je gemak voelt. Je mist de prachtige bestemmingen en beleeft geen avonturen meer met mensen die je pas vijf minuten daarvoor in het hostel ontmoette. Om het leed een beetje te verzachten, wil je niets liever dan het gevoel van reizen in huis halen. Goed nieuws, want met de volgende drie tips kan dat gewoon!

CouchsurfingBied je aan voor couchsurfing

Misschien heb je er al wel eens van gehoord of heb je er tijdens je reis zelfs gebruik van gemaakt: Couchsurfing. Dat is een gastvrijheidsnetwerk waarbij leden gratis een slaapplek ter beschikking stellen aan andere leden. Ben je zelf op reis, dan kun je andere leden dus een persoonlijk berichtje sturen met de vraag of ze een slaapplek voor je hebben. Maar ben je niet op reis, dan kun je natuurlijk ook zelf de gastheer of –vrouw zijn.

Op die manier ontmoet je reizigers en ben je zelf ook weer een beetje op reis. Bovendien is het mogelijk om via de website simpelweg mensen te ontmoeten zonder hen direct een slaapplek aan te bieden. Je kunt bijvoorbeeld via de evenementenpagina op zoek gaan naar ‘meetups’ in jouw buurt. Wedden dat je je eigen omgeving met andere ogen gaat bekijken?

Volg een kookcursus

Tijdens je reis heb je waarschijnlijk allerlei nieuwe keukens ontdekt en lekkere dingen gegeten. Terug in Nederland kan de Hollandse kost dan wat tegenvallen. Je verlangt naar een goede Indiase curry, couscous uit Marokko of misschien zelfs wel naar een knapperige sprinkhaan? Het is dan een leuk idee om op zoek te gaan naar een kookcursus over één van de landen die je hebt bezocht. En mocht je nou echt verlangen naar die sprinkhanen, kun je altijd nog voor een workshop koken met insecten gaan.

FotokalenderGa aan de slag met je foto’s

Eén van de leukste dingen om te doen nadat je op reis bent geweest, is natuurlijk het ophalen van herinneringen door de foto’s te bekijken. Zeker wanneer je op wereldreis bent geweest, kun je hier wel even zoet mee zijn. Veel reizigers kiezen ervoor een fotoboek te maken met hun mooiste herinneringen. Maar tegenwoordig kun je een zelf gemaakte foto ook op allerlei andere manieren in een product verwerken. Heb je een wereldreis van een jaar gemaakt? Denk dan bijvoorbeeld eens aan het ontwerpen van een fotokalender. Voor iedere maand kies je dan een afbeelding van de bestemming waar je het voorgaande jaar nog op reis was. Hartstikke leuk!

Voor het laatst bijgewerkt op 11 december 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over thuis, maar toch een beetje op reis, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/charlesknox/viperagp.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam