Rondreizen door Rusland | FOX.nl

Bezienswaardigheden en musea in Moskou, Rusland

Bezienswaardigheden in Moskou, RuslandEnkel een stedentrip is te kort om de belangrijkste musea en bezienswaardigheden in Moskou te bezoeken. De hoofdstad van Rusland heeft alleen al meer dan 450 musea, waarbij er naar ieders smaak wel iets tussen zit. Moskou heeft musea op het gebied van geschiedenis, kunst, literatuur, muziek en wetenschap, maar ook musea die bijvoorbeeld gewijd zijn aan katten of Kalasjnikovs.

De wapenkamer van het Kremlin werd een museum in 1806 en is daarmee het oudste museum in de Russische hoofdstad. In de negentiende eeuw kwamen er veel musea bij, waarvan enkele met hun imposante kunstcollectie een wereldwijde faam opbouwden. Zelfs tijdens het Sovjet-regime werd er regelmatig een nieuw museum geopend. Na de ineenstorting van de Sovjet-Unie kwamen er vooral veel particuliere musea bij.

De musea in Moskou trekken ruim 5 miljoen bezoekers per jaar. De Russische hoofdstad beschouwt zichzelf dan ook als een van de museumhoofdsteden in de wereld. De Moscow Museum Night is een van de evenementen waarmee Moskou zichzelf op de kaart wil zetten. Op deze dag zijn de meeste musea gratis toegankelijk van 18.00 uur tot middernacht of soms nog later. De deelnemende instellingen organiseren allerlei activiteiten en rondleidingen voor bezoekers en ook buiten op straat worden shows en concerten georganiseerd.

De gemeentelijke musea in Moskou zijn meestal gratis op de derde zondag van de maand, en zijn op donderdagavond open tot 21.00 uur. Groepen en families kunnen vaak korting krijgen op de toegangsprijs. De laatste jaren werken musea er hard aan om hun instellingen toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers en minder validen.

Bezienswaardigheden in het Kremlin

Bezienswaardigheden in het KremlinHet Kremlin is het oudste deel van Moskou. Het is een driehoekige vesting die al gebouwd werd in 1147. Er staan Russisch-Byzantijnse kathedralen met schitterende iconen en fresco’s, paleizen met een renaissance-interieur, imponerende overheidsgebouwen en torens met gouden koepels. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in het Kremlin

Andere musea en bezienswaardigheden in Moskou

Voor het laatst bijgewerkt op 7 januari 2014. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over bezienswaardigheden en musea in Moskou, Rusland, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam