autohuur USA

Wolfsonian Museum, Miami, Florida, Verenigde Staten

De beste bezienswaardigheden in Miami

Wolfsonian Museum in MiamiHet Wolfsonian Museum in Miami heeft een eigenzinnige collectie van ruim 180.000 voorwerpen die vergaard zijn door een excentrieke wereldreiziger Mitchell Wolfson. De verzameling bestaat uit boeken, prenten, affiches, propagandamateriaal, meubels, schilderijen en meubels uit de periode 1851 tot 1945, vooral uit Europa en Noord-Amerika. Ze geven inzicht in de sociale, politieke en technologische veranderingen in deze 100 jaar.

Zo zie je in het Wolfsonian Museum Amerikaanse industriële ontwerpen als klokken, camera’s, tosti-apparaten en platenspelers en oorlogspropaganda uit landen als Rusland, Tsjechoslowakije, Amerika en Duitsland. Leuk voor reizigers is de collectie posters, brochures, advertenties en ander promotiemateriaal die de ontwikkelingen in de reiswereld laten zien. Porseleinen serviesgoed toont de pracht en praal in de Duitse zeppelins begin vorige eeuw. Het museum heeft ook een omvangrijke verzameling Art Nouveau grafische ontwerpen en kunstvoorwerpen uit Nederland, die bekendstaat als de Wolfsonian-FIU Dutch Collection.

Het Wolfsonian Museum is onderdeel van Florida International University (FIU) en heeft ook een omvangrijke bibliotheek van 60.000 titels. Op vrijdagavond is de toegang gratis. Het museum gebouw telt zeven verdiepingen en ligt in het historische Art Deco district in Miami. Adres: 1001 Washington Avenue, Miami Beach. Website: www.wolfsonian.org

Tentoonstelling Modern Dutch Design in 2016-2017

Modern Dutch Design in Wolfsonian MuseumHet Wolfsonian Museum in Miami presenteert van 18 november 2016 tot en met 11 juni 2017 de tentoonstelling Modern Dutch Design, dat inzicht geeft in innovatieve Nederlandse ontwerpen tussen 1890 en 1940. De expositie laat zien hoe Nederlandse ontwerpers, architecten en kunstenaars zich ontwikkelden en Nederland neerzetten als de trendsetter voor design in de wereld. De tentoonstelling  volgt de ontwikkeling van unieke stijlen en stromingen, waaronder Nieuwe Kunst, de Amsterdamse School en De Stijl. Er zijn meer dan 200 voorwerpen te zien, variërend van meubels en metalen objecten tot posters en tekeningen. Die tonen hoe vooruitstrevende ontwerpers reageerden op radicale verschuivingen in het sociale en politieke leven, internationale reizen en handel bevorderden en hun inspiratie vonden in culturen van Nederlandse koloniën overzee.

Voor het laatst bijgewerkt op 6 december 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Wolfsonian Museum in Miami, Florida, Verenigde Staten, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Wolfsonian Museum, Miami.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam