Vakantie in Kameroen

Kameroen: een introductie

Een vakantie in Kameroen beleef je in ‘een miniatuurversie van Afrika’, een cliché dat best dichtbij de waarheid komt. Dit uitgestrekte land in West-Afrika heeft alles waar het continent bekend om staat en heeft een ongelooflijke verscheidenheid aan natuurlijke landschappen, waaronder tropische regenwouden, idyllische stranden, vulkanen en woestijnen. Kameroen heeft de hoogste berg van West-Afrika, de Mount Cameroon, die 4040 meter de hoogte uitstijgt. In de nationale parken vind je gorilla’s, chimpansees, olifanten en de Goliath Frog, de grootste kikker ter wereld die 33 centimeter lang kan worden.

Met een Duits-Frans-Brits koloniaal verleden, inwoners die Frans en Engels spreken en een autoritaire president is Kameroen verrassend politiek stabiel, met ruim 250 etnische groepen die grotendeels vreedzaam met elkaar samenleven. Maar net als elders in Afrika zijn er gebieden die je het best kunt mijden. In het noorden is terreurbeweging Boko Haram actief, met risico’s op aanslagen en ontvoeringen. Waza National Park, dé belangrijkste toeristische attractie van het land, ligt in deze regio en kun je tijdens je vakantie beter links laten liggen.

Gelukkig is er in de rest van Kameroen nog genoeg te ontdekken. Wandel over de zeven heuvels van de hoofdstad Yaoundé, waad door Korup National Park, het oudste regenwoud van Afrika, en relax in de badplaatsen Kribi en Limbe. En anders dan in de meeste andere Afrikaanse landen vieren toeristen amper vakantie in Kameroen. Een ideale bestemming dus voor kloekmoedige reizigers die een relatief onontdekt paradijs willen ervaren waar de inwoners zorg hebben voor de natuur en gek zijn van voetbal.

KameroenKameroen in een notendop

– Oppervlakte: 475.440 vierkante kilometer (11 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 28.524.175 (2021);
– Bevolkingsdichtheid: 60 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Yaoundé;
– Talen: Engels, Frans, inheemse talen;
– Munteenheid: CFA-frank (XAF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 3642 (2019).

Informatie over visum Kameroen

Reizen en vakantie in KameroenStaatsburgers uit Nederland en Kameroen hebben een visum nodig voor een vakantie in Kameroen. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Verder moet je beschikken over een boekingsbevestiging van een reisorganisatie of een vliegticket en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken voor een verblijf in Kameroen.

Een visum kun je aanvragen bij de Ambassade van Kameroen in Den Haag. Voor de aanvraag van je visum moet je een recente pasfoto, een recent bankafschrift met een positief saldo en een uitdraai van je e-ticket meenemen.

Een vaccinatie tegen Gele Koorts is verplicht voor een bezoek aan Kameroen. Neem een kopie mee naar de ambassade en vergeet niet het gele vaccinatieboekje in je handbagage te stoppen als je naar het land reist.

Bezienswaardigheden in Kameroen

Kameroen bezienswaardighedenKameroen heeft schitterende nationale parken voor een safari, of maak een trektocht naar de hoogste berg van West-Afrika. Vergeet ook niet de stranden, watervallen en energieke steden: genoeg te doen in Kameroen! Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Kameroen

Overnachten in Kameroen

Kameroen staat nog niet echt op de toeristische radar, maar toch zijn er volop mogelijkheden om te overnachten. De keuze varieert van luxe 5-sterrenhotelstot eenvoudige toeristenhotels en guesthouses. Lees hier alle tips voor overnachten in Kameroen

Reizen naar Kameroen

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks met het vliegtuig naar Kameroen vliegen. Vanuit Brussel gaan er echter wel directe vluchten naar Kameroen. Brussels Airlines vliegt een paar keer per week de hoofdstad Yaoundé. Lees hier alle tips over reizen naar Kameroen

Communicatie in Kameroen

Internationaal toegangsnummer: +237.
Alarmnummer noodgevallen: 112.
Alarmnummer ambulance: 119.
Alarmnummer politie: 117.
Alarmnummer brandweer: 118.

Tijdsverschil met Kameroen

Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Kameroen. Tijdens de zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Kameroen 1 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Kameroen

De elektriciteit in Kameroen is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land maakt gebruik van Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig.

Voor het laatst bijgewerkt op 19 april 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Kameroen, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Cameroon Tourisme.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam