Reizen en vakantie in Koeweit

Koeweit: een introductie

Koeweit vakantieEen vakantie in Koeweit beleef je in een van de rijkste landen ter wereld, een klein emiraat in de Perzische Golf dat drijft op zand, olie en buitenlandse werknemers. Bergen, meren en rivieren vind je er niet, het grootste deel van het droge en hete land bestaat uit woestijn. Koeweit is het enige land zonder water in de grond, maar het bezit wel een vijfde van de olievoorraad in de wereld, waardoor de dollars al decennialang het land binnenstromen en de oliesjeiks hun luxe en aangename leven kunnen leiden. Werken doen ze niet veel, liefst 90 procent van de beroepsbevolking bestaat uit buitenlanders.

De invasie door de Iraakse leider Saddam Hoessein in 1990 deed het welvarende Koeweit dan ook even op zijn grondvesten schudden, maar met behulp van de Amerikanen klom het land er weer snel bovenop. Nu tref je een plek met een intrigerende mix van westers liberalisme en traditionele islamitische cultuur. De hoofdstad Koeweit-Stad is een bruisende metropool, beladen met musea, attracties, extravagante restaurants, grote winkelcentra, jachthavens en modern amusement. Je kunt je vakantie doorbrengen op mooi aangeharkte zandstranden met genoeg mogelijkheden om te zwemmen. De eindeloze Arabische woestijn biedt je een fascinerend inkijkje in de eeuwenoude levensstijl van de bedoeïenen.

Zoek je voordelige accommodatie voor je reis naar Koeweit?
Reserveer hier online een hotel of appartement in Koeweit

Ingeklemd tussen Irak en Saoedi-Arabië is Koeweit echter geen (logisch) land dat je even snel bezoekt. Backpackers vieren er zelden vakantie en vooral alleen reizende vrouwen zullen heel wat hindernissen moeten overwinnen. Het land heeft echter wel uitstekend openbaar vervoer, eersteklas hotels en gastvrije bewoners die perfect Engels spreken. Koeweit biedt misschien wel een boeiender blik in de Arabische wereld dan die blitse andere olierijke staten in de Golf.

KoeweitKoeweit in een notendop

– Oppervlakte: 17.818 vierkante kilometer (bijna de helft van Nederland);
– Inwoneraantal: 3.032.065 (2021);
– Bevolkingsdichtheid: 170 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Emiraat;
– Hoofdstad: Kuwait City;
– Talen: Arabisch (officieel), Engels;
– Munteenheid: Koeweit Dinar (KWD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 49.900 (2019).

Informatie over visum Koeweit

Reizen en vakantie in KoeweitStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Koeweit. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf in Koeweit te kunnen bekostigen.

Een visum is geldig voor een maand en kun je verkrijgen bij aankomst op de internationale luchthaven in Koeweit-Stad. De kosten van het visum dien je ter plekke te betalen. Voor informatie over een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Koeweit in Den Haag.

Bezienswaardigheden in Koeweit

De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in Koeweit-Stad. De hoofdstad straalt macht en rijkdom uit met zijn moderne torens, gebouwen en wolkenkrabbers, maar je vindt er ook monumenten, musea, kleurrijke markten en gezinsattracties. Sommige bezienswaardigheden dragen nog de littekens van de Iraakse invasie in 1990. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Koeweit

Overnachten in Koeweit

Bij overnachten in Koeweit denk je al snel aan super-de-luxe en peperdure 5-sterrenhotels, maar het land heeft een breed scala aan accommodaties. Er zijn ook hotels in goedkopere prijsklassen, al hebben de duurdere hotels wel de overhand. Lees hier meer over overnachten in Koeweit

Reizen naar Koeweit

Koeweit reizen
Er zijn goede vliegverbindingen naar Koeweit vanuit Europa, het Midden-Oosten en Azië. Er gaan ook rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Koeweit. Over land zijn er grensovergangen met Saoedi-Arabië en Irak. ► Lees hier alle tips over reizen naar Koeweit

Communicatie in Koeweit

Internationaal toegangsnummer: +965.
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 112.

Tijdsverschil met Koeweit

Tijdens onze wintertijd is het in Koeweit 2 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Koeweit 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Koeweit

De elektriciteit in Koeweit is 240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt vooral Britse en Indiase stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 9 februari 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen en vakantie in Koeweit, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Arlo Magicman/Shutterstock.com; Flickr.com/hamad M.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam