Finland met Voigt Travel

Overnachten in Helsinki, Finland

Helsinki overnachtenHelsinki is een middelgrote hoofdstad en heeft dan ook een bescheiden aanbod aan hotels, hostels, appartementen en bed & breakfasts. Zoals in zoveel steden in Scandinavië, domineren de hotelketens in Finland de keuze aan accommodatie. Deze 4- en 5-sterrenhotels richten zich vooral op zakenreizigers. Een van de beste luxehotels is Hotel Kämp, dat al in 1887 werd geopend. De 179 kamers in het charmante, historische hotel trekken al meer dan een eeuw beroemdheden, hoogwaardigheidsbekleders en succesvolle zakenlieden aan.

Zoek je accommodatie voor je trip naar Helsinki?
Reserveer online een hotel of appartement in Helsinki

Naast de hotels van de (internationale) hotelketens kun je ook bijvoorbeeld overnachten in een hip hotel dat is ontworpen volgens de laatste Scandinavische designtrends of in een sfeervolle bed & breakfast die door een Finse familie wordt gerund. Overnachten in Helsinki is echter niet goedkoop. Voor een tweepersoonskamer in een luxe hotel ben je minstens € 180 per nacht kwijt. Voor een kamer in een middenklasse hotel betaal je tussen de  € 80 en  € 180.

Er zijn echter ook wat eenvoudige hotels zonder veel voorzieningen, waar je voor een redelijke prijs kunt overnachten. Dan betaal je tot € 80 voor een kamer voor twee personen. De kamers in goedkope hotels hebben vrijwel altijd een eigen badkamer. Voor de goedkoopste slaapplekken moet je je toevlucht zoeken tot een van de zes hostels of een van de twee campings in de stad.

Luxe overnachten in Helsinki

Hotel Kämp

Hotel Kämp is het meest prestigieuze hotel van Helsinki en sinds eind 19e eeuw een icoon van de stad. Dit luxe 5-sterrenhotel opende in 1887 de deuren en was destijds een van de modernste gebouwen in de Finse hoofdstad. Het hotel had elektriciteit en was de eerste met een lift. In de begintijd was Hotel Kämp het middelpunt van de culturele en politieke scene in Helsinki, waar schrijvers, kunstenaars en politici de laatste roddels kwamen uitwisselen. Door de jaren heen verbleven er talloze beroemdheden, onder wie Madonna, The Rolling Stones en Bruce Springsteen.

Hotel Kämp in Helsinki

Van 1969 tot 1999 was het een kantoor, tot verdriet van vele inwoners. Maar daarna werd Hotel Kämp weer heropend en in oude luister hersteld, met zijn statige klassieke voorkomen. Overnachten doe je hier in een weelderige setting, met elegante marmeren zuilen, kroonluchters, spiegels en sofa’s waarin je kunt wegzakken. Ontspannen kan in de spa met de traditionele Finse sauna of eet een hapje in de brasserie terwijl je door de ramen naar langslopende mensen kijkt. Het hotel ligt aan de Esplanadi, de belangrijkste winkelstraat van Helsinki. ► Boek een overnachting in Hotel Kämp vanaf € 304

St. George Hotel

Stijlvol overnachten doe je in het St. George Hotel, pas geopend in mei 2018 en meteen al het meest luxueuze adres van Helsinki. Hier weten ze wat gastvrijheid is, met service van hoog niveau en aandacht voor de kleinste details. Het 5-sterrenhotel heeft 153 kamers en suites waarvan geen dezelfde is, maar allemaal zijn ze aangenaam ingericht met Fins designmeubilair, lichte of beige tinten en tv’s die achter schuifdeuren verborgen zijn.

St. George Hotel in Helsinki

Het hotel inspireert met zijn gedurfde kunstcollectie en design van wereldklasse, met 400 eigentijdse schilderijen, sculpturen en werken van vooraanstaande Finse en buitenlandse kunstenaars. Meteen als je de receptie nadert, zie je een hangende vliegerinstallatie van de beroemde Chinese kunstenaar Ai Weiwei. Verder kun je terecht in twee restaurants, een bar, een bakkerij, een zwembad en een spa met hete sauna’s. Het hotel bevindt zich in een elegant kantoorgebouw uit 1840 en de locatie is top, midden in het centrum. ► Boek een overnachting in St. George Hotel vanaf € 230

Voor het laatst bijgewerkt op 23 januari 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Helsinki, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Leonid Andronov/Shutterstock.com; Booking.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam