Finland met Voigt Travel

Overnachten in Helsinki, Finland

Helsinki overnachtenHelsinki is een middelgrote hoofdstad en heeft dan ook een bescheiden aanbod aan hotels, hostels, appartementen en bed & breakfasts. Zoals in zoveel steden in Scandinavië, domineren de hotelketens in Finland de keuze aan accommodatie. Deze 4- en 5-sterrenhotels richten zich vooral op zakenreizigers. Een van de beste luxehotels is Hotel Kämp, dat al in 1887 werd geopend. De 179 kamers in het charmante, historische hotel trekken al meer dan een eeuw beroemdheden, hoogwaardigheidsbekleders en succesvolle zakenlieden aan. In de elegante Kämp Café Brasserie kun je op hoog niveau dineren.

Zoek je accommodatie voor je trip naar Helsinki?
Reserveer online een hotel of appartement in Helsinki

Naast de hotels van de (internationale) hotelketens kun je ook bijvoorbeeld overnachten in een hip hotel dat is ontworpen volgens de laatste Scandinavische designtrends of in een sfeervolle bed & breakfast die door een Finse familie wordt gerund. Overnachten in Helsinki is echter niet goedkoop. Voor een tweepersoonskamer in een luxe hotel ben je minstens € 180 per nacht kwijt. Voor een kamer in een middenklasse hotel betaal je tussen de  € 80 en  € 180.

Er zijn echter ook wat eenvoudige hotels zonder veel voorzieningen, waar je voor een redelijke prijs kunt overnachten. Dan betaal je tot € 80 voor een kamer voor twee personen. De kamers in goedkope hotels hebben vrijwel altijd een eigen badkamer. Voor de goedkoopste slaapplekken moet je je toevlucht zoeken tot een van de zes hostels of een van de twee campings in de stad.

Luxe overnachten in Helsinki

St. George Hotel

Stijlvol overnachten doe je in het St. George Hotel, pas geopend in mei 2018 en meteen al het meest luxueuze adres van Helsinki. Hier weten ze wat gastvrijheid is, met service van hoog niveau en aandacht voor de kleinste details. Het 5-sterrenhotel heeft 153 kamers en suites waarvan geen dezelfde is, maar allemaal zijn ze aangenaam ingericht met Fins designmeubilair, lichte of beige tinten en tv’s die achter schuifdeuren verborgen zijn.

St. George Hotel in Helsinki

Het hotel inspireert met zijn gedurfde kunstcollectie en design van wereldklasse, met 400 eigentijdse schilderijen, sculpturen en werken van vooraanstaande Finse en buitenlandse kunstenaars. Meteen als je de receptie nadert, zie je een hangende vliegerinstallatie van de beroemde Chinese kunstenaar Ai Weiwei. Verder kun je terecht in twee restaurants, een bar, een bakkerij, een zwembad en een spa met hete sauna’s. Het hotel bevindt zich in een elegant kantoorgebouw uit 1840 en de locatie is top, midden in het centrum. ► Boek een overnachting in St. George Hotel vanaf € 230

Voor het laatst bijgewerkt op 29 maart 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Helsinki, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Leonid Andronov/Shutterstock.com; Booking.com.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam