Finland met Voigt Travel

Overnachten en hotels in Helsinki, Finland

Overnachten en hotels in Helsinki
Hotel Kämp in Helsinki

Helsinki is een middelgrote hoofdstad en heeft dan ook een bescheiden aanbod aan hotels, hostels, appartementen en bed & breakfasts. Zoals in zoveel steden in Scandinavië, domineren de hotelketens in Finland de keuze aan accommodatie. Deze 4- en 5-sterrenhotels richten zich vooral op zakenreizigers. Een van de beste luxehotels is Hotel Kämp, dat al in 1887 werd geopend. De 179 kamers in het charmante, historische hotel trekken al meer dan een eeuw beroemdheden, hoogwaardigheidsbekleders en succesvolle zakenlieden aan. In de elegante Kämp Café Brasserie kun je op hoog niveau dineren. Website: www.hotelkamp.com

Naast de hotels van de (internationale) hotelketens kun je ook bijvoorbeeld overnachten in een hip hotel dat is ontworpen volgens de laatste Scandinavische designtrends of in een sfeervolle bed & breakfast die door een Finse familie wordt gerund. Overnachten in Helsinki is echter niet goedkoop. Voor een double room in een luxe hotel ben je minstens € 180 per nacht kwijt. Voor een kamer in een middenklasse hotel betaal je tussen de  € 80 en  € 180.

Er zijn echter ook wat eenvoudige hotels zonder veel voorzieningen, waar je voor een redelijke prijs kunt overnachten. Dan betaal je tot € 80 voor een kamer voor twee personen. De kamers in goedkope hotels hebben vrijwel altijd een eigen badkamer. Voor de goedkoopste slaapplekken moet je je toevlucht zoeken tot een van de zes hostels of een van de twee campings in de stad.

Voor het laatst bijgewerkt op 17 januari 2015.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam