Zes leuke attracties in Rio de Janeiro, Brazilië

Vakantiegangers zijn altijd op zoek naar een geweldige bestemming. We zoeken naar een plek die amusant en interessant is, met aantrekkelijke plekken om te shoppen, relaxen en ontdekken. Als je vooraf onderzoek verricht is de kans op teleurstellingen kleiner. Als je nadenkt over een vakantie in Brazilië, dan zijn er talloze boeiende opties. Mocht je voorkeur uitgaan naar Rio de Janeiro, dan hebben we hier alvast de zes leukste attracties op een rij gezet.

Prachtige natuur in Rio

In Rio zijn er diverse adembenemend mooie plekken. De stad herbergt veel wonderbaarlijke staaltjes van flora en fauna. Neem bijvoorbeeld de Jardim Botanico, een paradijs van 340 hectare waar inheemse en exotische dieren en planten worden tentoongesteld. Het is een onvervalste aanrader. Een andere trekpleister is het Tijuca National Park, het grootste stedelijke regenwoud ter wereld.

Eten en drinken in Rio

Als je op vakantie bent wil je je tegoed doen aan heerlijk eten en drinken. De avontuurlijken onder ons willen inheemse gerechten uitproberen en iets drinken dat thuis niet verkrijgbaar is. In Rio wordt het smullen geblazen. Bijvoorbeeld met een portie moqueca, een stoofpot met vis die wordt geserveerd via een hete pot van klei. Het is een menu dat een voldaan gevoel geeft en diverse lokale ingrediënten kan bevatten.

Wat drank betreft kan je de populairste cocktail van het land niet overslaan, een caipirinha. Daarin zitten cachaca, suiker en limoen. Pas wel op, want dit zoete drankje is verslavend, maar ook thuis kan je er van genieten als je leert hoe je er zelf een kan maken.

Stranden in Rio

Denk je aan Rio, dan denk je aan stranden. Of je nou wilt ontspannen, een kleurtje wilt krijgen, een boek lezen, slapen of sporten, het is allemaal mogelijk op Ipanema Beach. Met een lengte van zo’n drie kilometer is er genoeg te zien en te doen, zoals een prachtig uitzicht op de bergen. Je kan er het op tennis lijkende spel frescobol spelen, een cocktail nemen en de plaatselijke restaurants bezoeken. Prima alternatieven zijn Prainha Beach of het befaamde Copacabana Beach.

Het nachtleven in Rio

Als je het nachtleven van Rio de Janeiro wil ontdekken, dan is Lapa de plek voor jou. Dat is een levendige buurt die bekend staat om zijn cafés en restaurants. Danslustige toeristen kunnen daar met de voetjes op de vloer, bijvoorbeeld in Scenarium,  een van de grootste hotspots van Rio. Lapa 40 Graus en Clube Dos Democraticos genieten ook een uitstekende reputatie qua aanbod van muziek, drankjes en voedsel.

Kunst en architectuur in Rio

In Rio vind je ook diverse door mensenhanden gemaakte schatten. In het gebied Santa Teresa zijn er vele galerieën, musea en architectonische hoogstandjes. Ook hier is er geen gebrek aan horeca en voor snuisterijen en souvenirs duik je een kunstwinkeltje in. Het beroemdste beeld van Rio is het gigantische standbeeld van Christus de Verlosser. Dat beeld is benoemd tot een van de zeven wereldwonderen. Het beeld is 38 meter hoog en is vanuit alle hoeken van de stad zichtbaar, al is het zeker de moeite waard om ook het beeld zelf te bezoeken.

Sporten in Rio

Sport is een onmisbaar onderdeel van de Braziliaanse cultuur en dat blijkt in Rio al snel. De beste plek om de sportgekte te ervaren is in het Maracana Stadium. Sinds de opening in 1950 was dat het strijdtoneel van legendarische voetbalwedstrijden, zoals de WK-finale van 1950. Als er in het Maracana wordt gevoetbald, dan zit het er stampvol. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen. Tussen mei en december worden er ook duels gespeeld waarin enkele van ‘s werelds beste spelers optreden.

Voor het laatst bijgewerkt op 1 september 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over leuke attracties in Rio de Janeiro, Brazilië, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam