autohuur Australië

Tips voor een vakantie in Broome, Australië

Door Lisa Valerie Kroeske

Broome vakantieBroome ligt in het noorden van West-Australië. Met nog geen 12.000 inwoners staat de stad niet in het lijstje van grootste steden van Australië, maar het is zeker de moeite waard om Broome en omgeving te bezoeken: het is namelijk de stad van de parelvissers.

Het begon in 1860, toen Aboriginals tegen hun wil naar parels moesten duiken en deze vervolgens aan de blanken moesten geven voor commerciële handel. Tot op de dag van vandaag is de parelindustrie in Broome nog steeds een belangrijke drijfveer voor de stad en haar inwoners.

Bezienswaardigheden en activiteiten in en rond Broome

Kamelen op Cable Beach

Broome kamelenHet strand van Broome, Cable Beach, is een van de meest populaire plaatsen om op een kameel te rijden. Er worden verschillende tours aangeboden: rijden bij zonsopgang, overdag of zonsondergang; het is allemaal mogelijk. Een mooie ervaring die nog mooiere plaatjes oplevert.

Hoewel het kameel rijden is, zit je eigenlijk op een dromedaris met één bult. Oorspronkelijk komen ze niet uit Australië, de dieren zijn namelijk in de beginjaren van de kolonie overgebracht vanuit Afrika omdat ze goed tegen het droge klimaat van West-Australië kunnen. De kamelen zijn niet alleen op het strand te vinden, als je de outback inrijdt kom je met er met gemak nog veel meer tegen. In Australië lopen liefst 1,5 miljoen wilde kamelen rond.

Pareltours

Broome parelvisser“De Parelvissers van Broome”, zo worden de mannen omschreven die dagelijks het water opgaan en op zoek gaan naar de bijzondere schatten van de zee. Broome mag dan een kleine stad zijn, parelvissen is er groot.

Wil je je vakantie in Broome extra bijzonder maken? Ga dan parelduiken. Mocht duiken niet op de bucketlist staan, er zijn ook tours mogelijk waarbij je gaat snorkelen of boek een van de helikoptervluchten waarbij je over het gebied vliegt. Tours kunnen ter plekke geboekt worden of via visitbroome.com.au

Dampier Peninsula

Het schiereiland Dampier Peninsula ligt ten noorden van Broome, op een afstand van zo’n 220 kilometer. De route via Cape Leveque is een historische weg die al duizenden jaren door de Aboriginals wordt afgelegd. Het is een bijzondere route met de kilometerslange stranden, rode woestijnen en het gevoel dat je alleen op de wereld bent.

Dampier Peninsula is perfect voor de avontuurlijke reiziger. Het wordt dan ook aangeraden om een jeep te huren, aangezien er geen asfaltwegen zijn. Rij langs de kust en ga vissen, op zoek naar krabben of snorkelen. Dampier Peninsula is opgezet door de Aboriginals en zij leven er nog steeds. Bezoek plekken als Mudnunn, Chile Creek of Goombaragin om de stammen te ontmoeten. De Aboriginals noemen Dampier ‘Ardi’, wat noordwesten betekent.

De Kimberley’s en de horizontale watervallen

De staat West-Australië bestaat uit negen verschillende regio’s, en Kimberley is daar een van. De regio ligt aan de top in het noorden en grenst aan de Indische Oceaan. Kimberley wordt ook wel de uitvalsbasis van Broome genoemd, het gebied is omringd door natuur en het is de perfecte plek voor een wat actievere vakantie of een lang weekend.

Mitchell Falls in AustraliëDe Gibb River Road is de nummer één bezienswaardigheid in de Kimberley’s. Het is een 660 kilometer lange route door het gebied. “De Gibb” start in het westen bij Derby en brengt je naar Kununurra, in het oosten. Waar de route van de Gibb vroeger als gevaarlijk werd omschreven, is het nu de perfecte trip om zelf te maken.

Een ander leuk gebied in de Kimberley om te ontdekken is het Bungle Bungles Nationale Park. Tip: neem je campingspullen mee en zet je tentje op in het midden van het park voor een unieke ervaring. Wil je een spectaculaire wandeling maken? Bezoek dan de Mitchell Falls. De wandeling start bij een camping en je loopt via wat smalle beekjes naar de Little Mertens Falls op zo’n vijftien minuten afstand. Vervolg de route en loop langs de natuurlijke spa’s en verborgen grotten. Na een wandeling van ongeveer een uur kom je aan bij de Mitchell Falls, met een prachtig uitzicht.

Praktische informatie over een vakantie in Broome

Overnachten in Broome en omgeving

Als je naar Australië op vakantie gaat of er al zit, maar dan zeker een trip langs de westkust. Maak een roadtrip van Perth naar Darwin in een aantal weken en neem zeker een aantal dagen in Broome en de omgeving. Een van de meest populaire resorts van de stad is The Pearle of Cable Beach, op zo’n tien minuten van het strand en er zijn zowel villa’s als hotelkamers te boeken.

The Billi Resort biedt appartementen aan, met de service van een hotel. Er is ook aan de backpackers gedacht, de keten YHA (Youth Hostels Australia) heeft ook een hostel in Broome, genaamd Kimberley Klub. In de Kimberley zijn verschillende accommodaties beschikbaar, maar de meeste reizigers kiezen ervoor om te kamperen in het midden van de natuur.

Voor het laatst bijgewerkt op 20 september 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Broome, Australië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Flickr.com/Duncan Rawlinson; Visit Broome; Flickr.com/NeilsPhotography.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam