Consumentenbond begint actie misleidende reisprijzen

CONSUMENTENBOND BEGINT ACTIE MISLEIDENDE REISPRIJZEN

Amsterdam, 26 december 2012 – De Consumentenbond wil een einde maken aan reisaanbieders die met allerlei bijkomende kosten op de proppen komen. Onduidelijke en misleidende prijzen in de reissector is de organisatie een doorn in het oog. Zo zijn er reisorganisaties die na een boeking via internet opeens extra servicekosten, een ‘service charge’ of een onduidelijke ‘fee’ in rekening brengen. Of je blijkt fors extra te moeten betalen om met een creditcard te kunnen betalen of er komen bij het huren van een huisje in een bungalowpark tientallen euro’s bij voor ‘schoonmaakkosten’.

De Consumentenbond is deze maand daarom begonnen met de ‘Actie Reisprijzen’. Consumenten worden opgeroepen klachten kenbaar te maken via de website www.consumentenbond.nl/reisprijzen. De ergste gevallen gaat de bond aanpakken, desnoods door middel van juridische stappen.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws Reisnieuws Noord-Amerika Verenigde Staten
Sort by

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 65+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!