Ruim 100.000 bezoekers op Vakantiebeurs

RUIM 100.000 BEZOEKERS OP VAKANTIEBEURS

vakantiebeursAmsterdam, 13 januari 2013 – De Vakantiebeurs in Utrecht heeft dit jaar ruim 100.000 mensen getrokken. Dat zijn er minder dan vorig jaar, toen meer dan 126.000 mensen afreisden naar de Jaarbeurs in Utrecht om zich op hun vakantie te oriënteren. Het  heeft waarschijnlijk te maken met de crisis: minder mensen gaan op vakantie dit jaar.

Opmerkelijk genoeg ging de interesse van bezoekers vooral uit naar verre bestemmingen, en dan met name Azië. Daar komt bij dat ze niet van plan zijn om te besparen op hun vakantie. En ze kiezen nog bewuster en doelgerichter hun vakantiebestemming. Enkele trends die eruit springen qua vakantietype dit jaar: slapen bij de mensen thuis en meedoen met hun dagelijkse activiteiten (social travel) en met meerdere generaties vakantie vieren.

Na de verre bestemmingen volgden Europa en Nederland. De bezoekers van de Vakantiebeurs gaan het liefst naar Italië, Frankrijk, Spanje en Duitsland als het gaat om Europese vakanties. Buiten Europa gaat de meeste aandacht vooral uit naar Indonesië, Thailand, Vietnam en Maleisië. Bezoekers denken gemiddeld in totaal dit jaar per persoon ruim 3400 euro aan vakanties te besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!