Cruises populair in Nederland

CRUISES POPULAIR IN NEDERLAND

Dutch Cruise CouncilAmsterdam, 13 maart 2013 – Een cruise maken is populair in Nederland. Crisis of niet, we boeken steeds vaker een reis met een cruiseschip. Afgelopen jaar boekten bijna 110.000 mensen een cruisevakantie, meldt de Dutch Cruise Council. Het aantal cruisevakanties is 12 procent gestegen. Voor het eerst is de grens van 100.000 passagiers overschreden. Ook het ongeluk met de Costa Concordia voor de Italiaanse kust in januari vorig jaar heeft mensen niet doen afschrikken.

Vooral cruises naar Noord- en West-Europa scoorden vorig jaar zeer goed. Er gingen twee keer zoveel passagiers mee. De Middellandse Zee en de Zwarte Zee deden het wat minder, maar daar tegenover staat een grotere belangstelling voor cruises naar de Indische Oceaan en de Arabische staten toe. Ook Atlantische eilanden verwelkomden meer Nederlandse cruisereizigers.

De cruisemaatschappijen zien de toekomst dan ook rooskleurig tegemoet, en verwachten dat meer Nederlanders overstag gaan om eens een cruise te maken. Later in het jaar komt er dan ook een ‘cruisebeurs’, een soort vakantiebeurs voor cruisereizen. Bij de Dutch Cruise Council zijn 16 cruiserederijen aangesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 65+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!