Baobab Reizen en Summum Reizen failliet

BAOBAB REIZEN EN SUMMUM REIZEN FAILLIET

Baobab ReizenAmsterdam, 27 augustus 2013 – Het gaat niet best met de reisbranche in Nederland. Twee grote Nederlandse reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in verre reizen, verkeren in zwaar weer. Voor Baobab Reizen en Summum Reizen lijkt het doek te zijn gevallen, meldde de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) dinsdag.

Beide reisorganisaties vallen onder het bedrijf Terra Travel BV in Amsterdam, dat grote financiële problemen heeft. Hieronder valt ook Fcm Groups & Incentives, dat groepsreizen op maat organiseert.

Baobab Reizen en Summum Reizen merken direct de gevolgen van de economische crisis. Ze organiseren reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika. Juist op verre, avontuurlijke vakanties wordt door Nederlanders steeds meer bezuinigd, nu het financieel wat minder gaat. Vakantiebestemmingen in het Midden-Oosten hebben daarnaast te lijden onder de politieke onrust in het gebied.

Enkele reizen zullen de komende tijd nog worden uitgevoerd. De SGR meldt op de website welke dat zijn. Andere vakantiegangers die reeds hebben geboekt, kunnen hun geld terug krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!