Wat te regelen voordat je op vakantie gaat

Er is niets prettiger dan een rustgevend vakantiegevoel. Lekker relaxed in een klapstoel op het strand zitten, of op de ski’s van de berg afsuizen. Een rustgevend vakantiegevoel is echter alleen mogelijk als enkele voorbereidingen getroffen zijn. Om zonder zorgen te kunnen genieten hebben wij een lijstje van belangrijke zaken voor je samengesteld die je kunt regelen voordat je op vakantie gaat.

Bank en verzekeringsmaatschappij

Buitenlands geldHeb je genoeg contant geld van een vreemde valuta meegenomen om de eerste dagen te kunnen overleven? Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het mogelijk is om in het land van aankomst te kunnen pinnen met je pinpas. Heb je hierover contact gehad met je bank? Om ook op vakantie te kunnen genieten van een zeker gevoel is het essentieel de website of klantenservice van je verzekeringsmaatschappij te raadplegen voordat je op reis gaat.

Beveiliging

Om zonder angst voor inbraak te kunnen reizen zijn enkele zaken erg belangrijk:

  • Minimaliseer de aandacht voor je reis, en voorkom hierbij updates op social media als Twitter en Facebook.
  • Zorg dat enkele goede vrienden of familieleden een oogje in het zeil houden tijdens je afwezigheid.
  • Probeer het inbraaksysteem uit voordat je vertrekt, om er zeker van te zijn dat deze werkt.
  • Sluit goed alle deuren.
  • Verstop de sleutels die thuis blijven.

Luchtvaartmaatschappij

Een vaak voorkomende gebeurtenis is dat mensen vergeten hun tickets te printen, de balie van de luchtvaartmaatschappij niet kunnen vinden, teveel bagage hebben meegenomen, of verkeerde namen op de tickets hebben ingevuld. Mocht je alles nog eens willen nakijken, dan kun je contact opnemen met het telefoonnummer van de reisorganisatie. Zij zullen je snel en doelgericht helpen bij vragen.

Gas, water en elektriciteit

GaspitOm tijdens je vakantie geen zorgen te hebben over je cv ketel of thermostaat, zijn enkele zaken erg belangrijk. Zorg er ten eerste voor dat het gas afgesloten is. Check dit door een gaspit aan te zetten en te wachten tot de vlam verdwijnt. Ten tweede is het wel handig om voldoende water mee te nemen als je op een auto, fiets, of ander type vakantie gaat waarbij je water kunt meenemen. Het kan maar zo zijn dat in het land van aankomst kraanwater niet drinkbaar is, en de supermarkten gesloten zijn. Zorg als laatste voor het uitzetten van de elektriciteit. Om zonder zorgen te kunnen reizen, kun je het beste alle stekkers uit de contacten te halen; zo kan er nooit iets fout gaan.

Bagage

Om ook op vakantie te kunnen genieten is het wellicht belangrijk om in de bagage zaken als opladers, verzekeringspapieren een EHBO-box, pen en papier, zonnebrillen, eten en drinken, en vele andere zaken mee te nemen. Maak voor jezelf een woordenlijst van je reisbagage. Loop het huis door met het papier voor je, en breidt de lijst telkens uit als je iets te binnen schiet wat meegenomen moet worden.

Ook is het handig telefoonnummers te verzamelen van banken, verzekeringsmaatschappijen, reisorganisaties, elektriciteitsbedrijven en beveiligingsbedrijven. Mail deze naar jezelf, zodat je die altijd kunt raadplegen op vakantie.

Voor het laatst bijgewerkt op 16 december 2013. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over wat te regelen voordat je op vakantie gaat, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam